Ce gustari sa iei la serviciu iarna?

Sănătatea noastra, rezistenta la boli si starea de spirit depind in mare masura de ceea ce mancam. In timpul iernii, cand ne luptam cu infectiile și nemultumirile in fiecare zi, ar trebui sa avem  grija sa includem gustari sanatoase in dieta noastra. Fructele si legumele crude, nucile si produsele alimentare din cereale integrale au un efect benefic asupra sanatatii noastre. Marta Krokowicz, Brand Manager la Paclan, un cunoscut producator de bunuri de uz casnic, vorbeste despre cum ar trebui sa arate un mic dejun sanatos la locul de munca.

Pofta de sanatate

Cu vremea ei rece si urata, iarna nu se poarta bine cu noi. Este usor sa racesti si sa iti curga nasul, precum si sa devii apatic si iritabil. In situatii ca acestea, este o idee foarte buna sa inlocuiti produsele calorice si foarte procesate cu echivalente proaspete si naturale. In primul rand, deoarece consumul de legume si fructe proaspete are un efect pozitiv asupra sanatatii noastre si ne imbunatateste imunitatea. In al doilea rand, pentru ca, dupa mesele uscate si grele de Craciun si Anul Nou, merita sa dai ragaz sistemului digestiv supraincarcat.

Al doilea mic dejun iarna – ce ar trebui sa iei la serviciu?

Atunci cand alegeti produse pe care merita sa le aveti la indemana la locul de munca pe timpul iernii, trebuie amintit ca cea mai sanatoasa si mai valoroasa mancare o reprezintă alimentele neprocesate, fara coloranti sau conservanti. Ingredientele artificiale pun o povara grea asupra intestinelor, care au un impact asupra imunitatii noastre si sunt recunoscute pe scara larga ca un al doilea sistem imunitar. in plus, gustarile naturale ne ajuta sa ne controlam greutatea, ceea ce conteaza in timpul iernii reci, cand mergem si ne miscam mai putin.

Lista de gustari deosebit de bune pentru un al doilea mic dejun la serviciu ar trebui sa includa mai intai urmatoarele:

  • Fructe si legume proaspete (care trebuie spalate inainte de a le manca). In timpul iernii, este o idee buna sa alegeti mandarine, portocale, mere, banane, morcovi, telina sau ardei – in principal pentru ca toate aceste produse contin vitamina C (iar telina are de doua ori mai mult decat citricele), ceea ce ajuta la fortificarea noastra. 
  • Nuci, migdale, seminte de dovleac si fructe uscate: prune, caise si merisoare – pentru ca sunt surse de microelemente. De asemenea, ele ofera energie. Nucile, de exemplu, au un efect mare asupra functiei creierului si imbunatatesc concentrarea. Foarte important, atunci cand cumparati fructe uscate, asigurati-va ca nu sunt conservate folosind sulf.
  • Produse probiotice, cum ar fi iaurturile, chefirurile si alte bauturi lactate, dar numai cele care contin culturi vii de bacterii de fermentatie lactica – in special Lactobacillus acidophilus si Bifidobacterium bifidum, deoarece stimuleaza sistemul imunitar si limiteaza dezvoltarea microorganismelor patogene.
  • Cocktailurile si mousse-urile de fructe sunt o alternativa la fructele proaspete si o modalitate convenabila de a introduce portii si mai mari de ingrediente sanatoase in dieta.
  • Salate simple si (deseori subestimate) sandvisuri pentru a-ti potoli prima foame si a te lasa sa supravietuiesti pana la pranz.

 

Al doilea mic dejun pe care il iei la serviciu – ce tip de ambalaj sa iei in considerare?

Un al doilea mic dejun sau o gustare la serviciu nu ar trebui sa fie doar sanatos, ci si apetisant – un sandvis distrus sau un fruct zdrobit nu va va incuraja sa mancati. Prin urmare, atunci cand pregatim gustari la pachet, sa alegem ambalajul potrivit pentru a se potrivi cu continutul. Sandvisurile pot fi ambalate in pungi de mic dejun, iar folia de aluminiu se va descurca bine cu acele forme. In ceea ce priveste legumele si fructele, va fi o idee buna sa folositi pungi universale cu fermoar de la Paclan, a caror durabilitate si mod functional de inchidere le fac reutilizabile.

„Pe langa etanseitatea perfecta, avantajul incontestabil al pungilor cu fermoar este durabilitatea lor. Sunt greu de spart sau distrus. Le puteti folosi nu doar pentru a va duce alimentele la locul de munca in siguranta, ci si pentru a ingheta legume si fructe, precum si supe si cocktail-uri, deoarece sunt disponibile in doua capacitati practice – 1 si 3 litri” – adauga Marta Krokowicz.

Daca doriti sa le refolositi, spalati-le bine si uscati-le dupa utilizare. In plus, pungile sunt mai mult decat un pachet bine dovedit pentru gustari pentru serviciu si scoala. De asemenea, puteti depozita articole mici in ele, astfel incat acestea se vor dovedi utile in fiecare excursie sau tur de vizitare a obiectivelor turistice. Mai mult decat atat, sunt placute ochiului, decorate cu desene colorate de legume si fructe, ceea ce este un stimulent deosebit pentru a le folosi pentru gustari sanatoase la serviciu.

Sa ne amintim ca pregatirea gustarilor sanatoase sau a unui al doilea mic dejun pentru serviciu nu este deloc dificila – ingredientele sanatoase, buna organizare si ambalajul durabil sunt suficiente pentru a face mancarea sa aiba gust si sa arate bine!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *