Reciclarea incepe in mintea ta

Da, chiar acolo.

Acesta este punctul in care, dupa ce deschizi dulapul de sub chiuveta, nu arunci tot gunoiul intr-un singur cos, ci ai nevoie de un moment pentru a le sorta. O sticla de plastic zdrobita intra in cosul de plastic si un borcan fara capac in cel pentru sticla.

De ce faci asta?

Pentru ca stii ca are sens. Pentru ca stiti ca materiile prime valoroase pot fi extrase din gunoi. Pentru ca stiti ca exista companii care folosesc sticle de plastic pentru a face hanorace, rucsaci si multe alte produse utile.

Da, Cedo este una dintre acele companii

La Cedo realizeaza produse care ajuta la organizarea vietii in gospodarie.

Produsele sunt imbunatatite constant, deoarece compania este perfect constienta ca si ele pot avea o a doua viata.

  • Cedo a dezvoltat o tehnologie originala de procesare a deseurilor menajere in regranulat, pe care o folosesc pentru a fabrica produse noi, adica pungi de gunoi.
  • De peste 30 de ani, opereaza Centrul propriu de reciclare a plasticului, una dintre cele mai mari instalatii europene care se ocupa cu reciclarea materialelor plastice de uz casnic.
  • Sistemul de procesare a deseurilor de film spala, usuca si separa deseurile, iar materia prima rezultata merge la fabricile acestora de productie din Polonia si Marea Britanie.
  • Regranulatul de inalta calitate ne permite sa producem saci de gunoi din plastic 100% reciclat.

 

Reciclarea intr-o economie cu bucla inchisa – viziunea CED

Cedo isi doreste sa atinga neutralitatea climei pana in 2030.

Avand in vedere acest obiectiv specific, deja maximizeaza utilizarea materialelor plastice reciclate in solutiile proprii de produse.

Afacerea CEDO se bazeaza pe 3 piloni:

  • Planeta : protectia mediului – reducerea impactului asupra mediului
  • Oamenii : grija de sanatatea si bunastarea tuturor celor implicati
  • Produsele : leadership in domeniul reciclarii si utilizarii materialului reciclat

Acestia planifica sa extinda optiunile de reciclare in domeniul ambalajelor din plastic utilizate in gospodarie si sa creasca utilizarea materialului reciclat in produse.

Sunt constienti ca se poate realiza reducerea cantitatii de deseuri din mediu, dar este esentiala utilizarea mai responsabila a resurselor. Motivati de ideea dezvoltarii durabile, acestia doresc sa transforme organizatia proprie intr-o afacere care functioneaza in deplina conformitate cu principiile unei economii cu bucla inchisa. Acest lucru poate fi posibil prin decuplarea operatiunilor sale de materialele plastice pe baza de combustibili fosili si maximizarea reutilizarii acestora prin reciclare.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *